Om företaget

Sonjas Textilateljé startade 1981
ägare: Sonja Schindler (Se nedan)
Företagsform: Enskild Firma
Organisationsnummer : 560810-0227
PlusGiro: 508516-2
Godkänd för F-skatt
Adress: Revyvägen 5, 14243, Skogås
Endast webförsäljning men möjlighet att hämta beställda tyger finns efter överenskommelse

Öppettider: Måndag-torsdag 09:30-17:00
Telefon: 070-572 2790

WEB-adress: grossist.sonjas-textilatelje.se
alternativt: www.sonjas-ekotextil.se

 E-Post: Skicka ett mail till:
epostadress

Lite mer om SonjaSonja:
år 1979 var jag klar med min utbildning till tapetserare (möbelstoppning samt omklädsel). Efter några lärlingsår startade jag eget 1981. Sedan dess har jag även arbetat med klassiska gardinuppsättningar, konstruktion, tillskärning/uppsättning, ridåsömnad till biografer och teatrar,teaterdekor på Kungliga Operan och Oscarsteatern mfl. Jag har gått kurser i mönsterkonstruktion och klädsömnad på Tillskärarakademin. år 1997 till 2005 arbetade jag deltid hos Simbra Siden i Järna och i butiken i Stockholm.

Eftersom jag sedan tidig ungdom varit intresserad av färg, form och design så har det blivit sömnad av åtskilliga klädesplagg i egna modeller. Under några har jag också sytt upp kollektioner åt andra designers. Det har hunnit bli åtskilliga kilometer av olika tygsorter som har "vandrat" genom mina händer!

Vid hanteringen av olika konventionella tyger har jag ibland upplevt obehag av olika slag, tex. klåda på händer, klåda i ansikte och ögon, rinnande näsa, skarp lukt och smak av kemikalier i munnen.

År 2003 öppnades möjligheten för mig att börja arbeta med försäljning av ekologiska textilier till privatpersoner via webshoppen www.sonjas-textilatelje.com. Vilken otrolig skillnad att hantera dessa tyger och att veta att de som odlar råvaran och de som arbetar med textilberedning och sömnad slipper tonvis med kemikalier som försämrar deras hälsa och miljö!

 

Tillbaka
Din IP-adress är: 35.172.150.239
Copyright © 2019 Sonjas Textilateljé - Grossist. Powered by Zen Cart